Restauranter, barer og cafeer i en lang række kommuner i hovedstadsområdet samt i Odense får nu skærpet deres restriktioner.

Åbningstiden indskrænkes fra kl. 02 til 24, og samtidig halveres forsamlingsforbuddet fra 100 til 50. Hertil kommer kommende skærpede afstandsanbefalinger.

”Barer, restauranter og cafeer er professionelle miljøer, som i forvejen er underlagt en række skrappe restriktioner. Det handler om, at de nuværende restriktioner håndhæves frem for at skærpe dem yderligere med store økonomiske konsekvenser til følge,” siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

En stor del af de nye smittetilfælde er opstået i privat regi, mener hun, at det er her, man skal koncentrere indsatsen frem for yderligere at begrænse de professionelle miljøer.

”Myndighederne retter meget hurtigt søgelyset mod vores branche, hvor skærpede restriktioner har store økonomiske konsekvenser. Jeg har vanskeligt ved at se, hvad skærpede afstandskrav i lige netop restaurationsbranchen skulle ændre. Krav, vi i øvrigt ikke kan få oplyst, hvad indeholder”.

Hun understreger, at én ting er ændrede restriktioner, men at udmeldinger af denne type også har en stor effekt på gæsternes generelle adfærd.

”I Aarhus og Silkeborg så vi, hvordan de for en måned siden blev undtaget for den udvidede åbningstid til kl. 02, men pludselig var alle nervøse for selv den almindelige restaurantoplevelse med familien. Vi har brug for, at myndighederne er tydelige om, at det er i orden at navigere inden for de rammer, som sundhedsmyndighederne udstikker. Alt andet skaber en ekstrem usikkerhed blandt både forretningsdrivende og forbrugere. Og det er det sidste, vi har brug for i erhvervet, hvor hver femte stilling i allerede er forsvundet,” siger Katia K. Østergaard.

HORESTA estimerer, at restauranterhvervet lige nu ligger i indeks 60-70 sammenlignet med sidste år, og hotellerne ligger i 35-45, og med dagens udmeldinger mindskes mange virksomheder i disse 18 kommuners muligheder for at skabe omsætning yderligere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne