I går trådte de nye regler om mundbind og tidligere lukketid som bekendt i kraft i hovedstadsområdet.

Det har medført mange spørgsmål, og i HORESTA har arbejdet på højtryk for at få disse afklaret med de relevante myndigheder. Samtidig har vi presset på for at få fortolket reglerne i en mere lempelig retning på de områder, hvor det giver god mening.

Resultatet er, at vi har fået en række præciseringer af de nye regler, der vil have betydning for lukketiden og krav til anvendelsen af mundbind.

”Hvis et serveringssted inden kl. 22 omdanner sig til et take-away sted (og dermed ikke et serveringssted), hvilket f.eks. kan ske ved, at de fjerner eller afspærrer deres bordservering, vil stedet godt kunne sælge take-away efter kl. 22.00, hvis stedet i øvrigt har tilladelse hertil. Det vil være en mulighed for nogle restauranter til at mindske tabet,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Desuden har HORESTA fået bekræftet, at kravet om mundbind ikke gælder, hvis hovedformålet med lokalet er andet end servering. Det kan være en hotellobby, koncertsal mv. At der i det pågældende lokale f.eks. forefindes en bar eller et mindre barområde, hvorfra man kan købe mad eller drikkevarer til indtagelse i lokalet vil ikke føre til, at hele lokalet som sådan skal anses for et serveringssted.

Læs svarene på HORESTAs mange spørgsmål til virksomhederne her.

Medlemmer er velkommen til at forevise listen, hvis I skulle blive konfronteret med spørgsmål fra myndighederne om emnet.

For yderligere information kontakt:

KristianNoer.jpg
Politisk chefkonsulent
Kristian Nørgaard

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne