Antallet af hotelovernatninger faldt i september med flere end 600.000, hvilket svarer til et tab på næsten 40 pct. Danskerne tog nemlig tilbage på arbejde igen efter ferien i juli og august, hvor mange brugte de landets overnatningssteder.

Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA, fortæller, at sommeren var en historie for sig, men at erhvervet nu lider under fald i alle kundesegmenter: Danske ferieturister, forretningsrejsende og udenlandske gæster.

”Alle pile peger lige nu den forkerte retning. Mens vi i sommeren så ind i en genåbning, så er virkeligheden nu en anden med restriktioner, der strammes. Der er lang vej til varmegraderne stiger, og at smittetallet forhåbentlig igen falder, og erhvervet har ikke likviditet til flere måneders intens krise. Derfor er situationen alvorlig, og behovet for politisk hjælp er ikke blevet mindre,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

Han foreslår blandt andet, at man fra regeringens side udbetaler de sidste to ugers feriepenge, men kobler dem til et oplevelsesfradrag, som vi kender det med håndværkerfradraget, således at pengene kommer de hårdest ramte brancher til gavn.

Han tilføjer, at de nuværende hjælpepakker løber til udgangen af januar, men det er ikke nok. For erhvervet har historisk sit dårligste kvartal i starten af året, og virksomhederne kommer ikke til at have den sædvanlige decemberomsætning til at betale regningerne. Og lige netop regningerne er der nok af, tilføjer HORESTAs formand, da mange forretninger skubber udskudt skat og moms foran sig.

Hovedstaden trækker ned

Det største fald i overnatninger oplevede Region Hovedstaden, som tabte 57,5 pct. sammenlignet med sidste år.

”Det står værst til i København, da hotellerne typisk har den højeste andel udenlandske gæster. Normalt er byen pakket med kongresser og store konferencer i september og oktober, men dem har der ikke været nogen af i år,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

Region Sjællands hoteller klarede sig bedst igennem september, men det blev alligevel til en nedgang på 6,9 pct. i overnatninger sammenlignet med 2019.

I alt har hotellerne mistet 6,3 mio. overnatninger siden marts.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind