Hvis medarbejderne kan deles om arbejdet, kan de hjemsendte få en forhøjet dagpengesats. Det er essensen i arbejdsfordelingsmodellen, som dansk erhvervsliv fik i stedet for lønkompensationsordningen, da den udløb i slutningen af august. HORESTA savner dog, at erstatningen tager højde for virkeligheden i hotel- og restauranterhvervet, som har  haft flere end 51.000 ansatte på lønkompensation.

”Modellen kræver, at der er noget arbejde at fordele. Hvis man er helt nede, og ikke har en aktivitet eller omsætning, så virker modellen ikke,” fortalte Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA mandag aften til TV Avisen. Hun mener desuden, at den nuværende ordning er både for dyr og for ufleksibel for virksomhederne.

Jesper Olesen, hoteldirektør hos Clarion Hotel Copenhagen Airport, er enig. Får virksomheden en konference på 500 personer, samtidig med at virksomheden har sendt medarbejdere hjem på arbejdsfordelingsmodellen, så kan han ikke kalde tilstrækkeligt med personale ind til at afvikle arrangementet, fortæller han.

Se hele indslaget her (fra 19.33).

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind