Der bliver brug for hjælp til at genrejse hotel-, restaurant- og turisterhvervet også efter den 9. juni, som de nuværende hjælpepakker strækker sig til.

Det sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun i aftes var i studiet i et ti minutter langt indslag om coronakrisens indvirkning på erhvervet i DR’s 21 Søndag.

”Rejsebranchen kommer ikke til bare at rejse sig igen på ganske få måneder, efter vi er begyndt at få mere normale tilstande i Danmark og verden i øvrigt. Det kommer til at tage tid. Tourism Economics regner lige nu med, at et basisscenarie, hvor vi først ser et normalt rejsemønster ved udgangen af 2022” sagde hun.

Hun glædede sig over, at regeringens hjælpepakker er med til at holde hånden under erhvervet nu og her. Men afviste, at erhvervet dermed kan undgå at afskedige medarbejdere.

”Enhver virksomhed er jo nødt til at foretage tilpasninger til den tid, der også kommer efter den 9. juni. Udfordringen er jo, at vi ikke ved, hvor lang tid det her kommer til at vare. Men vi ved, at i vores erhverv kommer det til at strække sig væsentligt længere end til juni måned”, sagde Katia K. Østergaard.

Se hele indslaget her (efter 22:55).

Brøchner ekspanderer i Carlsberg Byen

I 2025 vil den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels slå dørene op for endnu et hotelkoncept i Carlsberg Byen. Konceptet er tæt forbundet med kædens Hotel Ottilia, og baserer sig på erfaringer fra lignende koncepter.

Turismeerhvervet går fri af sparekniv

HORESTA glæder sig over, at turismen går helt fri af regeringens forslag til sanering af erhvervsstøtten. Samtidig er organisationen meget tilfreds med forslaget om en skattelettelse ved generationsskifter

Log ind