Hvad sker der med elever, der skulle være på skoleperiode nu, hvor coronavirussen raser? Og hvad betyder det for virksomhederne?

HORESTAs uddannelseschef, Pia Svane, fortæller, at organisationen får mange spørgsmål til virksomhedernes elever.

”Spørgsmålene går blandt andet på aflønning af elever. Her er svaret, at eleven skal have løn uanset, om eleven skal møde på arbejde eller være hjemme. I denne særlige situation vil vi også kunne opleve udskydelser af svendeprøver, så de i sidste ende kommer til at finde sted, efter uddannelsesaftalen er udløbet,” fortæller Pia Svane.

De elever, der er i gang med en skoleperiode på en erhvervsskole, skal følge de anvisninger, de får fra skolen. Skolerne skal tilbyde mest mulig undervisning som fjernundervisning. Sådan lyder det fra Uddannelsessekretariatet i et spørgsmål-/svar-ark.

Sekretariatet fortæller blandt andet, at så længe der er undervisningsaktivitet, er eleven stadig til skoleundervisning og ikke hjemsendt til virksomheden. Den praktiske undervisning vil typisk ikke kunne gennemføres som fjernundervisning.  Her vil skolerne sende eleverne tilbage til virksomhederne, hvorfor denne del af skoleundervisningen må udsættes til vi igen har normale tilstande.

Pia Svane understreger, at HORESTAs brancheaftale med 3F om at hjemsende medarbejdere i overenskomstdækkede virksomheder uden løn ikke gælder for elever.

Det er heller ikke muligt at opsige en uddannelsesaftale på grund af coronavirussen, lyder det fra HORESTAs uddannelseschef.

Læs mere her.

Har medlemmer af HORESTA spørgsmål til virksomhedens elever, er I altid velkommen til at kontakte uddannelseschef Pia Svane.

Pia-Svane-1920x1280.jpg
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Undgå at betale merbidrag til AUB

Husk at dele jeres opslag om elevpladser på Praktikpladsen.dk. Det kan nemlig have stor betydning for eventuelle merbidrag til AUB.

Gratis uddannelse med fokus på arbejdsmiljø

Et trygt arbejdsmiljø er afgørende for hotel-, restaurant-, og turismebranchen. Derfor tilbyder HORESTA, sammen med BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø, en gratis uddannelse med fokus på arbejdsmiljøet.

Log ind