I et lækket notat vurderer Statens Seruminstitut, at det vil være forbundet med ’Meget høj risiko’ at holde en forlystelsespark åbent i forhold til smitte af COVID-19. Den analyse er Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) helt uforstående overfor.
Selvom forlystelsesparkerne ikke har været tvangslukkede under krisen, så har de valgt at holde lukket på grund af situationen. Tiden har virksomhederne blandt andet brugt på at lave en række principper for ansvarlig åbning, når forlystelsesparkerne igen får grønt lys.
Således mener sekretariatschef i FFD, Kristian Nørgaard, at forlystelsesparkerne kan forene en ansvarlig og forsvarlig åbning.
”Vi mener bestemt ikke, at forlystelsesparker hører hjemme i 'Meget høj risiko'-kategorien. Forlystelsesparkerne er kendetegnet ved store arealer og meget god plads. Virksomhederne har optimale forudsætninger for at monitorere antallet af gæster og lukke for portene, hvis trykket bliver for stort til, at man kan holde afstand. Parkerne er eksperter i at uddanne personale, så de kan hjælpe gæsterne til en sikker og god oplevelse. Når vi åbner bliver det til en ny virkelighed, og vi har allerede brugt mange ressourcer på planlægning og foretaget store investeringer i nye foranstaltninger. Tryghed og sikkerhed har altid været højeste prioritet for parkerne,” siger Kristian Nørgaard.
Kristian Nørgaard håber, at der snart bliver meldt klart ud, hvornår forlystelsesparkerne kan åbne. Det kræver nemlig store forberedelser at åbne parkerne, og mange danskerne planlægge deres ferie efter et besøg i en forlystelsespark. Forlystelsesparkerne har løbende udskudt åbningen af sæsonen, men det er hver gang forbundet med både store udgifter og store frustrationer for gæster og medarbejdere. Det er en uholdbar situation.
Kristian Nørgaard ser forlystelsesparkerne som en central del af sommerens oplevelseserhverv. Og eftersom parkerne ikke forventer det sædvanlige antal udenlandske gæster, så er det endnu vigtigere, at informationen til parkerne og danskerne er tydelig.
”Vi har alle forudsætninger for at håndtere situationen, og vi kan sikre, at alle holder den fornødne afstand og følger myndighedernes anbefalinger. Forlystelsesparkerne er samtidig en stor del af sommeren for rigtig mange børnefamilier, der også venter i spænding på, hvornår de igen kan besøge os. Langt de fleste gæster er børnefamilier, der ikke er en del af den risikogruppe, som vi som samfund skal beskytte. Vi har god plads til familierne og mener, at det er fuldt forsvarligt at lade børnefamilierne komme på besøg i vores parker.”
Medlemmerne af FFD har investeret flere hundrede millioner i nye forlystelser til årets sæson, og de beskæftiger flere end 7.000 medarbejdere. I 2019 omsatte forlystelsesparkerne for 3,4 mia. kr. En opgørelse fra FFD viser, at parkerne allerede har mistet omsætning for 250 mio. kr. under COVID-19-krisen, og tabet vil stige til næsten 1 mia. kr., hvis de ikke må åbne før sommerferien. Omkostningerne vokser hurtigt, da mange parker kun har omsætning i sommeren.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Zleep Hotel rebrandes til Four Points Flex i samarbejde med Marriott
08-10-2024
-
Ny forskning: Klimaforandringer truer dansk turisme
08-10-2024
-
Danske Hoteller satser på Green Key
08-10-2024
-
Café-strid: Lars Seier Christensen i tvist med Københavns Kommune
08-10-2024
-
Aalborg-hotel skifter ejer efter millionhandel
08-10-2024
-
Dobbelt-hotel i Nordhavn søger ny direktør
08-10-2024
-
Minister søger idéer til 200 mio. kr. til turismeudvikling
08-10-2024