En ny aftale forbedrer nu hotel- og restauranterhvervets muligheder for at kunne fastholde og ikke mindst rekruttere elever.

Aftalen blev indgået mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen sent i aftes, og den betyder blandt andet, at der udbetales løntilskud til samtlige elever for resten af 2020. Samtidig åbnes der op for nødskolepraktik.

”Jeg er rigtig glad for denne aftale, som viser at alle parter har forstået, at COVID-19, har ramt dansk erhvervsliv som en hammer. For vores erhverv bliver det helt afgørende, at virksomhedernes udgifter til elever reduceres markant i en tid, hvor branchens omsætning er på et niveau, vi ikke har set før”, siger HORESTAs uddannelseschef, Pia Svane.

Den nye aftale finansieres via de godt 5,8 milliarder kroner, som indtil nu har stået opsparet i AUB.

”Aftalen er helt afgørende for hotel- og restaurationsbranchens mulighed for, at kunne fastholde og ikke mindst rekrutterer elever i ekstrem situation. Med aftalen skabes der ro om elevernes ansættelsesforhold for resten af 2020, men vi frygter, at det ikke er gjort med det. Vi har ikke en forventning om, at branchen er oppe på niveau ved udgangen af 2020, og derfor bliver det også vigtigt for os, at fastholde den politiske velvillighed og opmærksomhed, når vi skal drøfte praktikpladsområdet for 2021 og længere frem”, siger Pia Svane.

Aftalens vigtigste punkter er:

  • AUB opkrævningen for 3. kvartal annulleres
  • Løntilskud til samtlige elever resten af 2020
    • Uddannelsesaftaler indgået før 1. maj 2020 75% og uddannelsesaftaler indgået efter 1. maj 2020 90%. For korte uddannelsesaftaler indgået efter 1. maj 45%.
  • Øgede lønrefusion under elevens skoleperioder resten af 2020 svarende til 20%
  • Fra 2021 bliver AUB bidraget aktivitets afhængig svarende til en reduktion på 0,5 mia. kr.
  • Mulighed for nødskolepraktik på alle uddannelser
  • Refusion for elevernes pension jf. OK2020

Se den fulde aftale her

Pia-Svane-1920x1280.jpg
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Log ind