HORESTA roser flere af de initiativer, som regeringen og en række af Folketingets partier blev enige om i nat med henblik på at sætte gang i dansk økonomi.
Det gælder frigivelse af feriepenge, flere midler til international markedsføring og en sommerpakke målrettet turisterhvervet.
”Der er flere initiativer i aftalen, som vil understøtte omsætningen vores erhverv. Det gælder særligt frigivelsen af feriepenge, som dog kræver, at danskerne viser samfundssind og rent faktisk bruger pengene på ferie og oplevelser i Danmark”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.
Hun glæder sig også over, at kompensationspakken for faste omkostninger for dele af erhvervet bliver forlænget til 31. august og nu er ændret til at understøtte genopbygning af omsætning frem for nedlukning.
”Den nye kompensationsordning vil hjælpe de virksomheder som fortsat kæmper for overlevelse som følge af forbud mod at holde åbent, forsamlingsforbuddet samt lukkede grænser. Det er præcis, hvad vi har påpeget, at der er brug for. Når det er sagt, er der uklarhed om aftalens indhold på en række punkter, som er helt afgørende for, hvorvidt kompensationsordningen vil virke tilstrækkelig effektivt for de virksomheder, som har allermest brug for det”, siger Katia K. Østergaard.
Mere målrettede initiativer
HORESTA efterlyser samtidig mere målrettede initiativer, som for alvor kan sætte gang i turisme- og oplevelsesøkonomien her og nu.
”Erhvervet har været stort set uden omsætning i flere måneder, og mange virksomheder vil være det i mange måneder endnu. Vi lever fortsat med skrappe restriktioner og stort set lukkede grænser. Derfor er der brug for initiativer, som kan supplere indholdet af nattens forlig og hjælpe med at holde hånden under virksomhederne og de danske arbejdspladser. Præcis som regeringen har lovet”, siger Katia K. Østergaard.
”Feriepengene bliver først frigivet i efteråret, hvor højsæsonen er forbi, og risikoen er jo, at de bliver sparet op til næste års udlandsferie. Det redder ikke danske arbejdspladser i det danske turisterhverv. Derfor efterlyser vi mere effektive og hurtigere virkende initiativer, som kan understøtte hotel-, restaurant- og oplevelseserhvervet”, siger Katia K. Østergaard.
Hun efterlyser samtidig initiativer, som er målrettet erhvervsturismen, der årligt skaber omsætning for 26 milliarder kroner i Danmark.
Hotelerhvervets omsætning ligger i øjeblikket på mellem 10 og 20 procent af det normale, mens restauranterhvervets omsætning ligger på ca. 50 procent. Det kan ingen overleve på.
HORESTA har tidligere foreslået indførelse af et oplevelsesfradrag, fuldt fradrag for erhvervskøb af hotel- og restaurantydelser samt en midlertidig nedsættelse af momsen på køb i turisme- og oplevelsesøkonomien, så Danmark kan konkurrere med lande som Norge og Tyskland, som netop har sænket deres momssatser.
Derudover er det helt afgørende, at Danmark følger EU-kommissionens anbefalinger om at åbne grænserne og straks fjerne restriktionerne om mindst seks bookede overnatninger.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Paris skærper kursen mod ulovlig Airbnb-udlejning
10-12-2024
-
Ny direktør skal lede Crowne Plaza og styrke Bellagroup
10-12-2024
-
VisitDenmark lukker kontor i Kina
10-12-2024
-
Nyt hotel på vej til Kolding
10-12-2024
-
Hotel- og restaurationsbranchen fordobler antal senioransatte
10-12-2024
-
Ribe lancerer ny gastronomifestival for at tiltrække turister
10-12-2024
-
HORESTA: Flere seniorer løser ikke manglen på arbejdskraft
10-12-2024