Københavnerreglen, 6-dagesreglen og ikke mindst forskellige og meget sene udmeldinger om grænseåbningerne.
Regeringens udmeldinger har været et sandt mareridt for virksomheder i overnatningserhvervet at navigere i, og omkostningerne som de forskellige restriktioner og sene udmeldinger har medført, løber op i milliarder, fortæller HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.
Nu har Venstre-politikerne Torsten Schack Pedersen, Tommy Ahlers, Jan E. Jørgensen og Martin Geertsen kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) i samråd om restriktionernes økonomiske betydning.
”Regeringens beslutning om, at udenlandske turister skulle booke mindst seks overnatninger uden for København og Frederiksberg levede kun i to uger, men signalet var tydeligt, og konsekvenserne blev enorme. Det gav et billede af, at man skulle holde sig fra hovedstaden, samtidig med at hotellerne kæmpede med etcifrede belægningsprocenter, og restauranternes omsætning var halveret. Vi trækkes fortsat med en lige så håbløs seksdagesregel, som stadig er et kæmpe benspænd for branchen over hele landet – særligt i de større byer,” siger Katia K. Østergaard.
I samrådet skal Nick Hækkerup og Simon Kollerup redegøre for regeringens overvejelser og de deraf følgende konsekvenser.
HORESTA arbejder målrettet på, at regeringen vil ophæve seksdagesreglen, som forhindrer udlændinge i at tage kortere ture til Danmark. Blot 4 pct. af de ferie hotelgæster som normalt kommer til Danmark lever op til kravet om at have booket minimum seks overnatninger, og derfor udebliver den positive effekt af grænseåbningerne for hotellerne, så længe den restriktion består, lyder udmeldingen fra organisationen.
”I sidste uge bad HORESTA et af landets førende advokathuse vurdere lovligheden af seksdagesreglen, og deres konklusion var klar. Seksdagesreglen er i strid med EU-retten. Jeg undrer mig over, at det er meget vigtigt for regeringen ikke at komme i strid med EU's statsstøtte regler, når det handler om de økonomiske hjælpepakker til erhvervslivet, mens det åbenbart ikke betyder det store at handle i strid med EU-regler, når det drejer sig om 6-dagesreglen,” siger Katia K. Østergaard. Hun er frem til udfaldet af dagens samråd og håber på en snarlig ophævelse af 6-dagesreglen, som betyder milliarder i tabt omsætning og tusindvis af tabte arbejdspladser.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Paris skærper kursen mod ulovlig Airbnb-udlejning
10-12-2024
-
Ny direktør skal lede Crowne Plaza og styrke Bellagroup
10-12-2024
-
VisitDenmark lukker kontor i Kina
10-12-2024
-
Nyt hotel på vej til Kolding
10-12-2024
-
Hotel- og restaurationsbranchen fordobler antal senioransatte
10-12-2024
-
Ribe lancerer ny gastronomifestival for at tiltrække turister
10-12-2024
-
HORESTA: Flere seniorer løser ikke manglen på arbejdskraft
10-12-2024