Aldrig før har det danske hotelmarked været vidne til så mange nye hotelværelser på så kort tid. I HORESTAs nye hotelanalyse, Hotel Market Report, kan du få det fulde overblik over kapacitetsudviklingen.

For mens der på landsplan åbnede ca. 2.700 nye hotelværelser i 2019, så vil 2020 faktisk overgå dette tal, viser HORESTAs opgørelse.

”Listen af nye hotelprojekter udvikler sig konstant, og vi har virkelig at gøre med et marked, som mange investorer og hotelkæder har lyst til at være en del af. Det skyldes blandt andet, at efterspørgslen fra både danske og internationale gæster især i København er steget mange år i træk. Nu kommer det øgede udbud så, og der er ikke nogen tvivl om, at konkurrencesituationen allerede er forandret, og at den vil blive intensiveret yderligere de kommende år,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

I Hotel Market Report finder du en opgørelse over alle igangsatte og annoncerede hotelprojekter både i og uden for København.

Hotel Market Report 2018/2019 kan bestilles her. Du er også meget velkommen til at kontakte HORESTA Viden & Udvikling på analyse@horesta.dk.

Om analysen

Hotel Market Report 2018/2019 bygger på detaljerede regnskaber og baggrundsoplysninger indhentet direkte hos de 215 deltagende hoteller. Det er det højeste antal deltagere siden HORESTA påbegyndte analyser af hotellernes økonomi i 1993. Deltagerne i analysen repræsenterer samlet en omsætning på 7,2 mia. kr., og dermed står de for 47,9 pct. af den danske hotelomsætning i 2018.

Analysen indeholder nøgletal for omsætning, omkostninger og indtjening i syv hotelkategorier inddelt efter hotellernes størrelse, type og beliggenhed. Derudover indeholder analysen to temaafsnit om husleje og kommissioner.

Har du fået læst?

Stor rekrutteringsdag hos Radisson RED Aarhus

I slutningen af første kvartal får Radisson RED danmarkspremiere, når det internationale livsstilshotel-brand åbner i Aarhus. Hotellet er det første af sin slags i hele Norden.

Postterminalen i Odense kan blive til hotel

Ifølge Fyens.dk er Park Street Nordicom i forhandling med både hotel og tech-virksomheder, der kan blive kommende lejere i postterminalbygningen i Odense. Dele af bygningen formentlig rives ned, skriver avisen ifølge ByensEjendom.dk.

124-årigt Herning-hotel skifter navn

Kort før jul fortalte hoteldirektør Poul Müller fra Hotel Corona i Herning Folkeblad, at hotellet kort inde i det nye år ville skifte navn. Det nye navn var ikke helt på plads på det tidspunkt, men det er det nu. Hotellet oplyser i en pressemeddelelse, at det nye navn bliver Herning City Hotel, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne