Antallet af overnatninger på danske hoteller nåede nye højder i 2019. Det viser tal nye tal fra Danmarks Statistik.

I det forgangne år var de danske hoteller værter for 17,0 mio. overnatninger, og det svarer til en vækst på 5,5 pct. sammenlignet med året før. Væksten kom til trods for et fald i særligt de svenske overnatninger.

Ud af de 889.000 flere overnatninger i 2019 stod danskerne selv for 680.000, hvilket svarer til en vækst på 7,6 procent. Væksten i de udenlandske overnatninger var på 2,9 procent.

I løbet af 2019 åbnede 2.500 nye hotelværelser, og de har uden tvivl været medvirkende til at hjælpe den positive overnatningsudvikling på vej, fortæller HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

”Hotellerne har siden 2009 år efter år sat overnatningsrekord, og denne bedrift kommer ikke af sig selv. Det er resultatet af blandt andet virksomhedernes investeringer, målrettet markedsføring og nye, vigtige flyruter. Hertil kommer den øgede hotelkapacitet i markedet, som gør, at vi kan imødekomme den store efterspørgsel på, hvad Danmark kan tilbyde som destination,” siger Jens Zimmer Christensen.

Han understreger, at det langt fra er alle hotellerne, der får del i væksten.

”Ser vi på belægningen hos et typisk hotel, så er den faktisk uændret sammenlignet med 2018. Det beskriver meget godt den øgede konkurrence i markedet, når en vækst på næsten en million flere overnatninger ikke kan mærkes på et typisk hotel i markedet,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

Størst vækst i Hovedstaden og Nordjylland

Blandt regionerne var det Region Hovedstaden, som oplevede den højeste vækst med en fremgang på 6,1 pct., mens Region Nordjylland nåede 6,0 procent og Region Syddanmark fulgte tæt efter med 5,7 pct.

”Alle regioner øgede antallet af hotelovernatninger, og i det hele taget er det danske hotelmarked karakteriseret ved en fremgang, der tager afsæt i et meget stærkt fundament. Med de mange nye værelsesåbninger har vi udsigt til nogle år, hvor markedet ændrer karakter, men vi håber selvfølgelig, at den øgede kapacitet bliver et springbræt for at tage dansk turisme til et helt nyt niveau,” fortæller Jens Zimmer Christensen.

Region Sjælland havde i 2019 en vækst i antallet af hotelovernatninger på 3,7 pct., mens Region Midtjylland oplevede den mindste vækst med 3,3 pct. vækst.

Her er de ti største udenlandske markeder for hotelovernatninger i 2019:

 

1.

Sverige

917.300

2.

Norge

869.200

3.

Tyskland

766.400

4.

USA

744.000

5.

Storbritannien

731.500

6.

Italien

268.900

7.

Holland

261.600

8.

Kina

245.600

9.

Frankrig

240.600

10.

Spanien

211.400

HORESTA indstiller talenter fra erhvervet til prestigefyldt liste

For 17. gang sætter Berlingske navn på landets 100 største erhvervstalenter. Sidste år var hotel- og restauranterhvervet blandt andet repræsenteret ved Thomas Østergaard Bagge, direktør på Michelin-restauranten 108, Christian Wellendorf, kåret til verdens bedste kokkeassistent ved Bocuse d’Or og holdkaptajn for Kokkelandsholdet, og Michelle Gram, reservation manager fra Steel House Copenhagen.

Hotelkæde tager nyt redskab i brug i kampen mod madspild

I midten af januar 2020 gik de seks hoteller i Sinatur-kæden i gang med et ambitiøst måleprogram med FoodWaste fra eSmileys. Målingerne skal give Sinatur Hotel & Konference overblik over madspildet, så processen med at minimere det kan blive så effektiv som muligt. Allerede nu genanvender Sinatur-kæden 72 pct. af alt affald, og målet er, at hotellerne er 100 % affaldsfrie i 2030.

Hoteller giver værelser til kulturarven

Arbejdet med færdiggørelsen af "det nye" Nyborg Slot og fortællingen om Nyborg som middelalderens mødested i Danmarks riges hjerte bliver intensiveret de næste tre år, skriver Fyens Stiftstidende. Og som en både kontant og symbolsk opbakning til projektet har seks af byens hoteller valgt at donere 150 overnatninger til projektet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne