HORESTA tager positivt imod, at et flertal på Christiansborg er parat til at frigive de sidste to ugers indefrosne feriepenge.

Pengene frigives til marts, og det er et godt tidspunkt, mener HORESTA.

”Turisme- og oplevelseserhvervet har i ekstrem grad brug for at få gang i omsætningen. Derfor er det vigtigt, at der bliver sat skub i forbruget ved, at de sidste to ugers feriepenge frigives. Ved at udskyde udbetalingen til marts kan vi håbe på, at flere af feriepengene bliver brugt i turisme- og oplevelseserhvervet, end det var tilfældet ved udbetalingen af de første tre uger,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Da de første tre uges indefrosne feriepenge blev frigivet i oktober, var det meget få af dem, der blev brugt i turisme- og oplevelseserhvervet.

Analyser har vist, at langt hovedparten af pengene blev brugt på boligforbedringer og opsparing.

(teksten fortsætter under billedet)

HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, fortalte i aftes på TV2/Lorry om oplevelsesfradraget.


For at flytte forbruget af de sidste to ugers feriepenge yderligere i retning af turisme- og oplevelseserhvervet, foreslår HORESTA indførelse af et oplevelsesfradrag.

”Vores erhverv er det hårdest ramte erhverv under krisen. Vi er underlagt langt flere restriktioner end andre erhverv og har derfor utrolig svært ved at få gang i omsætningen. Ved at give et fradrag i stil med håndværkerfradraget til danskerne, skaber man motivation til at bruge feriepengene det sted, hvor der er allermest brug for at redde arbejdspladser,” siger Kirsten Munch.

En ny undersøgelse fra HORESTA har netop vist, at hver fjerde virksomhed frygter at gå konkurs, mens hver tiende virksomhed overvejer at lukke ned for en periode.

Som en del af dagens forlig på Christiansborg er det også besluttet at forlænge de eksisterende hjælpepakker med en måned til udgangen af februar, såfremt de sundhedsmæssige restriktioner gør det aktuelt.

Også det glæder HORESTA.

”Der er brug for vished ude i virksomhederne. En forlængelse med en måned er bestemt et skridt i den rigtig retning. Men det mest presserende er lige nu, at pengene kommer til udbetaling. Det har taget al for lang tid med de hjælpepakker, som har haft virkning fra i sommer. Her har vores medlemmer måttet vente i månedsvis, og det har presset dem yderligere, og ventetiden koster arbejdspladser,” siger Kirsten Munch.

Sådan vil regeringen styrke erhvervsuddannelserne

Den nye erhvervsrettede gymnasieuddannelse bliver to-årig med mulighed for en overbygning på 1½ år. Mesterlæren består. Læs mere at vide om regeringens nye udspil i notatet ”Et nyt ungdomsuddannelsessystem”, som HORESTAs uddannelsesafdeling har lavet med fokus på de elementer, der vedrører hotel- og restauranterhvervet (kun adgang for medlemmer)

Log ind