Normalt giver weekendophold, julefrokoster, nytårsmenuer og meget mere vigtig omsætning for landets hoteller og restauranter i december. Pengene bruges nemlig til at betale regningerne i januar og februar, der typisk er årets mest stille måneder. Men stramninger i restriktioner i december har forhindret de mange hårdt prøvede virksomheder i at få opbygget den sædvanlige likviditet, og på tærsklen til 2021 er de hårdt pressede efter snart et år i coronakrise.

En ny medlemsanalyse fra HORESTA viser blandt andet, at udover at flere virksomheder holder lukket, så forventer godt halvdelen af virksomhederne mere end en halvering af omsætningen i årets første måneder. Særlig hotellerne i København er værst ramte. Tre ud af fire københavnske overnatningssteder forventer en omsætningsnedgang på minimum 80 pct. i januar sammenlignet med for et år siden. Ligeså er det hovedstadens hoteller, der tror mindst på februaromsætningen.

”Lige nu er en tredjedel af hotelværelserne i København lukkede. Simpelthen fordi der ikke er nogle gæster. Og der er ikke noget lys at skimte i de første måneder af det kommende år. Skal vi have turisme- og oplevelseserhvervet det sidste stykke igennem denne her krise, så skal der gives sikkerhed for kompensation uanset om restriktionerne løftes,” mener Kirsten Munch, politiske direktør i HORESTA.

”Der er ingen, der kan være i tvivl om, at den omsætningsnedgang, som turisme- og oplevelseserhvervet gennemlever nu skyldes Corona. Den konklusion har man nået i Sverige, og har derfor også sikret alle virksomheder i erhvervet mulighed for kompensation for faste udgifter. Den samme mulighed skal danske turisme- og oplevelsesvirksomheder også have,” siger Kirsten Munch.

35 pct. af de københavnske overnatningssteder fortæller i HORESTAs undersøgelse, at de vurderer, at risikoen er stor eller meget stor for at måtte lukke virksomheden permanent. 96 pct. fortæller, at hjælp er afgørende for deres overlevelse.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Log ind