Regeringen har nedsat otte genstartsteam, som skal komme med forslag til at genstarte dansk eksport og vinde nogle af de tabte indtægter tilbage i den resterende del af året. Således skal de afsatte midler bruges i 2020, og der er akut brug for tiltag målrettet turismen, mener HORESTA, der sidder med i teamet for turisme og oplevelsesøkonomi.

”Mens mange erhverv har oplevet en nedgang under krisen, så er der ikke nogen, der har været hæmmet af pandemien og restriktioner som turismen og luftfarten. Så når regeringen snakker genstart, er det i allerhøjeste grad det, som vores erhverv har brug for. Usikkerheden forbundet med efterårets efterspørgsel er enorm stor, og der er brug for al den stimuli, vi kan få, når det kommer til at tiltrække udenlandske gæster. Samtidig vil midler målrettet turismen også skabe resultater og give positive følgevirkninger i alle de tilstødende brancher,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Hun understreger, at på trods af at disse genstartsteams har fokus på eksport på den korte bane, så er der også behov for initiativer, som kan hjælpe erhvervets virksomheder på en lidt længere bane. Landene omkring os har nemlig satset hårdt på at styrke deres turisme- og oplevelseserhverv og deres konkurrenceevne i forhold til udenlandske turister ved for eksempel at sænke momsen for hotel-, turisme- og restaurantydelser.

”En genstart af turismeeksporten i år handler kort og godt om, hvordan vi veksler midlerne til flest mulige udenlandske gæster, der vælger Danmark som deres destination for efterårsferien, en weekend-getaway eller måske en julerejse i år. Virksomhederne har akut brug for en omsætning for både at overleve og bevare så mange arbejdspladser som muligt. De står midt i den største krise, som vi nogensinde har set,” siger Kirsten Munch.

Hun tilføjer desuden, at virksomhederne akut har brug for at blive undtaget for restriktioner, der lægger låg på deres muligheder for at skabe omsætning. Effekten af initiativerne fra vores genstartsteam får ikke den fulde effekt, hvis vi ikke finder smartere løsninger på de restriktioner, som erhvervet er underlagt i dag, lyder det afsluttende fra Kirsten Munch.

Log ind