Nattelivsvirksomhederne er en del af fase 4 af regeringens genåbning, og det betyder, at de endnu ikke har fået grønt lys til at genåbne. Senest har statsminister Mette Frederiksen meddelt, at det heller ikke kommer til at ske som planlagt her i august. Men når det sker, er Nordens største natttelivskoncern, Rekom, klar til at byde gæsterne velkommen igen.
”Vi er klar og glæder os til at byde vores gæster på oplevelser i natten, men vi anerkender fuldt ud, at genåbningen af nattelivet er en sundhedsfaglig vurdering. Når festen kommer tilbage vil vi selvfølgelig have endnu mere fokus på afspritning, end vi havde før nedlukningen. Alle gæster vil skulle spritte hænder ved indgangen til vores barer og klubber, og vi opfordrer til at kontant- og kontaktløs betaling via for eksempel vores app. Jeg tror også bordservering vil blive mere udbredt, og kan bidrage til at undgå situationer, hvor gæsterne klumper sig sammen i baren,” fortæller Rekoms politiske chef, Lars Børsting.
Virksomheden har også allerede besluttet at afskaffe aktiviteter, som er forbundet med en særlig risiko for smittespredning - for eksempel beer pong.
Lukning af nattelivet flytter problemerne
Det har været en omkostningsfuld affære at holde REKOMs mange venues lukkede, og Lars Børsting understreger, at 2020 bliver et år, der bare skal rives ud af kalenderen. Han mener dog, at krisen har understreget behovet for nattelivsvirksomhederne.
”Vi, der driver det professionelle natteliv, er med til at sikre, at nattelivet og festen bliver god for alle. Vi er underlagt en stram regulering og er hele tiden i dialog med politi og andre myndigheder i de byer, hvor vi opererer. Når vi er lukket ned og festen flytter ud på gader og i parkerne, så forsvinder den regulerede adfærd. Det, tror jeg, er en af hovedårsagerne til, at antallet af støjklager er steget voldsomt under krisen. Der bliver holdt fester steder, der slet ikke er skabt til det. På vores venues skal vi overholde en række krav til blandt andet til lydniveau. Samtidig har vi fokus på rengøring og mindskningen af risikoen for smitte. Det vil man få tilbage, når man genåbner vores virksomheder,” siger Lars Børsting.
Afslutningsvis lyder det fra Rekoms politiske chef, at det ikke er muligt at forhindre folk i at mødes. Derfor bør man sørge for, at det sker på den rigtige måde. Og så tilføjer han, at dem der særligt bliver ramt ved det her, er de unge. Både dem der gerne vil mødes med vennerne, og dem der er ansat i barerne og mangler en supplerende indkomst til fx deres SU, mens de tager deres uddannelse.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Politisk aftale om fritidsjob vil gavne hoteller
13-09-2024
-
Erhvervsminister: turisme giver liv til landdistrikterne
13-09-2024
-
Får 35 millioner til at udvikle bæredygtig turisme
13-09-2024
-
Varm og tør sensommer luner i trængt campingbranche
13-09-2024
-
Kongrescenter giver gæster gratis transport med tog og bus
13-09-2024
-
Ultrapopulært spisested er åbnet et helt nyt sted i byen
13-09-2024