Der er tale om helt nødvendig nødhjælp til de små og mellemstore virksomheder, når regeringen i dag har åbnet op for, at de kan få udbetalt momsindbetalingen fra den 2. marts som et rentefrit lån, mener HORESTA.

”Vi har flere gange opfordret til, at virksomhederne skulle kunne få disse penge tilbage for at sikre den øjeblikkelige likviditet. Derfor er vi rigtig godt tilfredse med, at regeringen har lyttet og nu åbner op for denne mulighed”, siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

En ny opgørelse viser, at landets hoteller og restauranter hver uge mister over en milliard kroner i omsætning. Det skyldes, at hele restauranterhvervet er tvangslukket og kun kan sælge take away, mens over halvdelen af hotelbranchen frivilligt har valgt at lukke. Resten kører med meget lav omsætning.
De seneste tal viser samtidig, at 9.000 medarbejdere i erhvervet er meldt ledige.

”Likviditeten er afgørende i den aktuelle fase. Det vil hjælpe meget, når hjælpepakkerne begynder at komme ud og virke, men adgangen til at kunne få adgang til den tidligere indbetalte moms vil give mulighed for at holde flere virksomheder i live og dermed sikre flere arbejdspladser”, siger Kirsten Munch.

Hun understreger dog, at udskudte frister og lånemuligheder ikke gør det alene.

HORESTA har fremlagt en række forslag til at forlænge og forbedre de nuværende hjælpepakker for at komme de meget pressede virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet yderligere til undsætning. Samtidig har HORESTA lagt forslag frem om en genopretningspakke, der skal bidrage til hurtigst muligt at få erhvervet tilbage på før-krise-niveau.

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind