Spørger man hoteller og restauranter, hvad deres største udfordring er, svarer størstedelen rekruttering af kvalificerede hænder og motiverede hoveder.

Derfor havde HORESTA mandag formiddag inviteret fire toppolitikere til at give deres bud på, hvor fremtidens arbejdskraft skal komme fra. Med i panelet var:

- Peter Skaarup (DF)

- Morten Østergaard (RV)

- Kristian Jensen (V)

- Peter Hummelgaard (S)

HORESTA havde valgt opdele debatten i tre spor, så politikerne kunne give deres syn på både erhvervsuddannelserne, at få flere danske ledige i arbejde og mulighederne for at hente internationale medarbejdere.

Ifølge Morten Østergaard (RV) er temaet det mest oversete i valgkampen:

”Alt det vi gerne vil med grøn omstilling, øgede normeringer i daginstitutionerne og øge vores velstand ved at vores virksomheder klarer sig godt, så kræver det, at der er mennesker nok. Det er ikke en fremtidig udfordring. Det er en udfordring lige nu."

Se video fra arrangementet her:

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne