Spørger man hoteller og restauranter, hvad deres største udfordring er, svarer størstedelen rekruttering af kvalificerede hænder og motiverede hoveder.

Derfor havde HORESTA mandag formiddag inviteret fire toppolitikere til at give deres bud på, hvor fremtidens arbejdskraft skal komme fra. Med i panelet var:

- Peter Skaarup (DF)

- Morten Østergaard (RV)

- Kristian Jensen (V)

- Peter Hummelgaard (S)

HORESTA havde valgt opdele debatten i tre spor, så politikerne kunne give deres syn på både erhvervsuddannelserne, at få flere danske ledige i arbejde og mulighederne for at hente internationale medarbejdere.

Ifølge Morten Østergaard (RV) er temaet det mest oversete i valgkampen:

”Alt det vi gerne vil med grøn omstilling, øgede normeringer i daginstitutionerne og øge vores velstand ved at vores virksomheder klarer sig godt, så kræver det, at der er mennesker nok. Det er ikke en fremtidig udfordring. Det er en udfordring lige nu."

Se video fra arrangementet her:

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne