De nye regler for Airbnb-udlejning giver mulighed for at udleje private boliger 70 dage om året. Men når landets byråd og kommunalbestyrelser vender tilbage efter ferien, har de frit spil til at hæve antallet af udlejningsdage og dermed give deres egne borgere friere rammer end nabokommunerne.

Det fremgår nemlig af den nye lov, at kommunerne har lov til at tillade op til 100 udlejningsdage om året, men det advarer hotellernes brancheforening dem mod at gøre. HORESTA frygter, at bedre vilkår for Airbnb-udlejere vil ramme det etablerede erhverv, som skaber markant flere lokale job og kommunale skatteindtægter end den private udlejning.

”Det går rigtig godt for hotelbranchen i disse år, og omsætningen er højere, end den nogensinde har været. Men det er særligt i København og de større provinsbyer, at udviklingen er gået stærkt. I landdistrikterne og de mellemstore byer kan vi desværre ikke tegne et lige så positivt billede. I gennemsnit står hvert andet hotelværelse i provinsen tomt i løbet af et år, og derfor vil vi advare kommunerne om konsekvenserne, hvis kommunerne vælger at udnytte loven fuldt ud”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun understreger samtidig, at den kommercielle overnatningsbranche og den private korttidsudlejning fortsat konkurrerer på meget ulige vilkår, selv om et flertal i Folketinget har vedtaget en regulering af den private udlejning. Blandt andet er skattereglerne meget gunstige for de private udlejere.

HORESTA kontakter kommunerne

De nye regler for Airbnb-udlejning er netop trådt i kraft. De indebærer blandt andet, at udlejningstjenesten skal indberette udlejernes indkomst til SKAT. Til gengæld får udlejerne et højere fradrag og mulighed for at udleje 70 dage om året.

HORESTA vil nu tage kontakt til de landets kommuner for at gøre dem opmærksomme på konsekvenserne af et højere loft over antallet af udlejningsdage.

”Landets hoteller og kroer skaber langt mere aktivitet og flere arbejdspladser, end Airbnb-udlejningen gør. Kommunerne risikerer at score i eget mål, hvis de udvider antallet dage, man kan udleje via Airbnb”, siger Katia K. Østergaard.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Airbnb lancerer dyrevenlig oplevelseskategori

Dyreoplevelser er mere end bare en selfie med en hund eller en kattevideo på nettet. Derfor vil Airbnb bringe dyr og mennesker tættere sammen med en ny kategori i deres oplevelsesunivers, skriver Skift.com.

Trend: Tiltræk gæster gennem deres DNA

Det har aldrig været nemmere at finde ud af, hvor man nedstammer fra. En simpel DNA-test kan afsløre personers rødder og give den enkelte indsigt i, hvilke etniciteter de i virkeligheden bærer rundt på. Genkortlægnings-virksomheden 23andme er blot én af de førende virksomheder inden for dette område og de har indgået et samarbejde med Airbnb.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne