Mange af de små mobile madboder, som danskerne støder på i sommerlandskabet, får aldrig besøg af fødevarekontrollen, og det skal der laves om på. Fødevarestyrelsens har særligt fokus på området i en kampagne, der løber til sommer.

Markedet for madvogne blev åbnet i 2007, og siden da er der sket en voldsom vækst i antallet af foodtrucks m.m.

I HORESTA glæder man sig over, at der nu kommer øget fokus på området:

”Det er klart, når det er relativt nemt at etablere sig som en fødevarevirksomhed på denne her måde, så skal der også være kontrol med det. Så er det jo ikke sikkert, at den viden og de kompetencer der skal være om fødevaresikkerhed er til stede,” siger HORESTAs fødevarechef Tine Skriver til TV2 Lorry, og fortsætter:

”Om du er en virksomhed indenfor nogle mursten, eller om du er mobil, så skal fødevaresikkerheden bare være i orden uanset hvad,” siger hun.

Burgerkæden Cock’s & Cows skal overholde de samme regler i deres foodtruck, som det er tilfældet i kædens syv restauranter.

”Man kan i virkeligheden sige, at man skal gøre lige så rent, som man vil have derhjemme, hvor man tilbereder mad – og så lidt mere til. Og så skal man kunne dokumentere det,” siger Irene Mai, udviklingschef, Cock’s & Cows.

Københavns Kommune gav 565 tilladelser til mobile salgsvogne i 2018.

Se hele indslaget fra TV2 Lorry her.

For yderligere information kontakt:

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne