Fremover vil bevillingsnævnet i København ændre praksis for området Middelalderbyen. Den nye praksis medfører et stop for alle nye nattilladelser i Middelalderbyen i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00 alle ugens dage.

Ifølge en analyse fra Kultur- og Fritidsforvaltningen er området præget af mange beværtninger og et højt antal ordens- og ædruelighedsmæssige hændelser i nattetimerne og mange støjklager.  

HORESTA mener dog ikke, at kommunen løser problemet med det nye tiltag:

”I stedet for at kommunen begrænser mulighederne for nye erhvervsdrivende, skulle man hellere se på mulighederne for at begrænse støjen fra festen i gaden, hvor man kan købe alkohol alle døgnets timer i detailhandlen. Og dette problem løser man ikke ved at stoppe for uddelingen af natbevillinger”, siger Jesper Bengtson, regionschef i HORESTA.

Han mener desuden, at stoppet for natbevillinger kan stå i vejen for nye koncepter og udviklingen af det natteliv, som blandt andet er med til at trække turister til byen.

Bevillingsnævnets ændrede praksis træder i kraft den 18. december 2018.

Alle ansøgninger om alkoholbevilling og nattilladelse vil fortsat blive behandlet individuelt og konkret. Der kan således være særlige forhold som gør, at Bevillingsnævnet vælger at fravige den gældende praksis i en given sag.

 

Middelalderbyen er afgrænset af gaderne:

- Vester Voldgade

- Stormgade

- Vindebrogade

- Holmens Kanal

- Kongens Nytorv

- Gothersgade

- Nørre Voldgade

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne