Fremover vil bevillingsnævnet i København ændre praksis for området Middelalderbyen. Den nye praksis medfører et stop for alle nye nattilladelser i Middelalderbyen i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00 alle ugens dage.

Ifølge en analyse fra Kultur- og Fritidsforvaltningen er området præget af mange beværtninger og et højt antal ordens- og ædruelighedsmæssige hændelser i nattetimerne og mange støjklager.  

HORESTA mener dog ikke, at kommunen løser problemet med det nye tiltag:

”I stedet for at kommunen begrænser mulighederne for nye erhvervsdrivende, skulle man hellere se på mulighederne for at begrænse støjen fra festen i gaden, hvor man kan købe alkohol alle døgnets timer i detailhandlen. Og dette problem løser man ikke ved at stoppe for uddelingen af natbevillinger”, siger Jesper Bengtson, regionschef i HORESTA.

Han mener desuden, at stoppet for natbevillinger kan stå i vejen for nye koncepter og udviklingen af det natteliv, som blandt andet er med til at trække turister til byen.

Bevillingsnævnets ændrede praksis træder i kraft den 18. december 2018.

Alle ansøgninger om alkoholbevilling og nattilladelse vil fortsat blive behandlet individuelt og konkret. Der kan således være særlige forhold som gør, at Bevillingsnævnet vælger at fravige den gældende praksis i en given sag.

 

Middelalderbyen er afgrænset af gaderne:

- Vester Voldgade

- Stormgade

- Vindebrogade

- Holmens Kanal

- Kongens Nytorv

- Gothersgade

- Nørre Voldgade

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne