Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Her bragte HORESTA-medlemmer blandt andet rekrutteringsudfordringerne i erhvervet op. Et problem som flere mente stod i vejen for, at deres virksomheders fortsatte vækst. En lydhør minister gav herefter et indblik i regeringsovervejelser på området og fremhævede blandt andet et forstående regeringsudspil på området for udenlandsk arbejdskraft.

Ministeren indledte mødet med at opfordre virksomhederne til at komme med konkrete eksempler på deres udfordringer, og det fik han. Her blev nemlig også præsenteret udfordringer med byggesagstilladelser, Airbnb, differentieret moms og markedsføring af dansk gastronomi m.m.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille kvitterede efterfølgende for et produktivt møde, som både havde øget hans indsigt i virksomhedernes udfordringer og givet ham en række konkrete emner og input at diskutere med sine regeringskolleger.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne