Gæsterne elsker en spændende buffet med et interessant udvalg, men det er ikke billigt, når virksomhederne må bære resterne af maden ud til skraldespanden, når den sidste gæst er gået. HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen deler her en række gode råd til, hvordan man minimerer madspildet fra buffeten. Listen er lavet af HORESTAs samarbejdspartner PlanMiljø.

”Har man en buffet, så er man nødt til at konstant analysere og evaluere, hvad der virker. Ellers risikerer man, at råvareforbruget løber løbsk, og i værste fald ender en masse mad i skraldespanden. Her er der en række greb, som virksomhederne let kan implementere, uden det går ud over gæsternes oplevelse”, siger Mikal Holt Jensen.

Han foreslår blandt andet mindre tallerkener, portionsanretninger på buffeten, mindre på fadene og hyppigere udskiftninger, som nogle af de ting, som kan komme virksomhederne til gavn.

Og så mener han, at buffeten er en god sladderhank:

”Buffeten taler jo i fakta. Hvad vil gæsterne gerne have, og hvad bliver efterladt? Her er det vigtigt, at virksomhederne kigger på både buffeten, og resterne på gæsternes tallerkener, så deres udbud stemmer overens med de besøgendes ønsker”, lyder det fra HORESTAs miljøchef.

HORESTA har været med til at lancere projektet ”Elsker mad og reducerer madspild”, hvor virksomheder opfordres til at dele deres bedste råd i kampen mod madspild på Facebook-siden. Jeres virksomhed kan stadig nå at bidrage, og bedste råd vinder to billetter til det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or, i Lyon.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Over 1400 restauranter er gået konkurs i Storbritannien

Det er blevet sværere at drive restaurant i Storbritannien indenfor "casual dining"-segmentet, hvor kunder vender ryggen til kæder som Byron, Strada, Gourmet Burger Kitchen og Jamie Olivers restauranter, skriver Fødevarewatch.dk.

Mangemillionær køber sig ind i kendt kaffekæde

Den kendte kaffekæde Riccos har igen fået en mangemillionær i ejerkredsen. August Lund, tidligere højt placeret Goldman Sachs-finansmand i London og nuværende hovedaktionær i restaurantkæden Cofoco, har således investeret i Riccos og fået en ejerandel på 50 pct., skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne