VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Opgørelsen viser også, at væksten i dansk turisme blandt andet drives af udviklingen i overnatninger i storbyerne. Siden 2008 er denne kategori vokset med hele 93 pct., så storbyturismen nu udgør 15 pct. af det samlede overnatningsmarked. Kyst- og naturturisme står stadig for den største andel med 37,5 mio. overnatninger, hvilket udgør hele 72 pct.

"Tallene viser tydeligt, at turismen har en enorm betydning i både byerne og landdistrikterne. Og de skabte arbejdspladser kan ikke flyttes ud af landet," siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, og fortsætter:

"Selvom turismen omsætter for mere end 100 mia. kr., så er der stadig potentiale til mere. Med politisk fokus på erhvervets rammevilkår kan turismens bidrag til Danmark og dansk eksport blive endnu større", mener Kirsten Munch.

Ifølge VisitDenmark skaber turismen 137.500 job i Danmark, og moms, skatter og afgifter fra erhvervet udgør i alt 40,7 mia. kr.

Med 16,3 mio. overnatninger er Region Syddanmark den landsdel, som har flest overnattende gæster. Heraf er 53 pct. udenlandske. Region Hovedstaden er eneste landsdel med højere andel af udenlandske overnatninger, da 56 pct. af gæsterne har en anden nationalitet end dansk.   

Læs alle nøgletallene her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Hoteller er en rigtig god forretning i Billund

At antallet af overnatninger i Billund kommune over en ti-årig periode er steget med svimlende 189 pct., er et tydeligt tegn på, at det er en god forretning at drive hotel i Billund. Det mener direktør i Billund ErhvervsFremme, Hans Peter Folmann, ifølge BillundOnline.dk.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne