Som arbejdsgiver har du pligt til at tilbyde ansatte, der arbejder om natten, en gratis helbredskontrol. Det sætter beskæftigelsesministeriet nu fokus på med en ny folder, som samler alt, hvad virksomhederne har brug for at vide på området.

En natarbejder er en lønmodtager, der normalt udfører mindst 3 timer af sin daglige arbejdstid i natperioden, eller en lønmodtager, der udfører natarbejde i mindst 300 timer inden for en periode på 12 måneder.

Ved natperiode forstås et tidsrum på mindst 7 timer, som omfatter tidsrummet mellem kl. 00.00 og kl. 05.00. Medmindre andet er aftalt, er natperioden fra kl. 22.00 til kl. 05.00, Det vil ofte være aftalt i overenskomsten. Det er i hotel- og restaurantoverenskomsten mellem 3F Og HORESTA Arbejdsgiver aftalt, at natperioden er fra kl. 23:00 til kl. 06:00. 

Arbejdsgiveres pligt til at tilbyde gratis helbredskontrollen er indført, da arbejde om natten er forbundet med en række helbredsrisici, som primært skyldes, at den sædvanlige døgnrytme brydes. Af samme årsag har hotel- og restaurantoverenskomsten mellem 3F Og HORESTA Arbejdsgiver i en årrække indeholdt en tilsvarende forpligtelse. Arbejdsgivere som følger overenskomsten lever derfor allerede op til de krav som omtales i folderen.

Du kan downloade folderen i højre side, og har du spørgsmål til natarbejdere, er du altid velkommen til at kontakte HORESTAs juridiske callcenter på tlf. 3524 8040.

For yderligere information kontakt:

Emilie.jpg
Advokat, LL.M
Emilie Westersø (Barselsorlov)

DOWNLOAD

Har du fået læst?

Ny lovgivning: Tjek virksomhedens kontrakter

I denne uge træder en ny lov om forretningshemmeligheder i kraft, og det får betydning for virksomhedens skabeloner til ansættelseskontrakter, opsigelser, fratrædelsesaftaler mv. Forbyder virksomheden nuværende eller tidligere medarbejdere at dele forretningshemmeligheder skal man nemlig henvise til den nye lovgivning.

Få ansættelses-kontrakten på engelsk

Hotel-, restaurant- og turismeerhvervet er en international branche med medarbejdere fra mange forskellige nationer. Derfor er HORESTA og 3F nu blevet enige om en engelsk oversættelse af standardansættelseskontrakten til hovedoverenskomsten.

Kurser: Hvordan skal du opbevare medarbejdernes data?

Persondata blev i slutningen af maj det helt store samtaleemne, da en ny forordning trådte i kraft, men hvilken betydning får det for arbejdsgivere, når det kommer til det ansættelsesretlige område? Svaret på det spørgsmål er snart at finde i en vejledning fra Datatilsynet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne