Belgien tilslutter sig nu et voksende antal lande i Europa, som indfører forbud på bookingportalernes prisklausuler.

Det belgiske parlament har enstemmigt vedtaget en ny lov, som sætter en stopper for de såkaldte rate parity-klausuler. Det samme er tidligere sket i både Østrig, Frankrig og Italien. I Tyskland og i Sverige er der faldet domme, som forbyder klausulerne.

Allerede før det belgiske indgreb var mere end halvdelen af det europæiske overnatningsmarked underlagt forbud. Markedet er domineret af Booking.com med en markedsandel på 65 procent. Langt mere end Expedia, der har 13 og HRS med 8.

Den adm. direktør for den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, glæder sig over den belgiske afgørelse.

“Når nu hovedparten af det europæiske overnatningsmarked har forbudt price parity-klausuler, håber vi, at resten af Europa hurtigt vil følge efter, så vi kan sikre fair konkurrencevilkår på tværs af kontinentet”, siger Christian de Barrin.

HORESTA har løbende presset på over for de danske konkurrencemyndigheder for at få forbudt rate parity-klausulerne. I fjor drøftede bestyrelsen desuden spørgsmålet med EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, og opfordrede hende til at sikre ensartede regler. Meldingen var på det tidspunkt, at EU-kommissionen fulgte konkurrencesituationen nøje.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne