Kan København følge med turismevæksten i Wien, Helsinki, Berlin, Amsterdam og Stockholm? Svaret kan man finde i den nye statusanalyse for dansk turisme, som Erhvervsministeriet har udgivet.

Analysen fortæller blandt andet, at den danske hovedstad har haft en vækst på 79 pct. i antallet af udenlandske turister siden 2008, og i konkurrencen med de førnævnte europæiske storbyer, er det kun overgået af Berlin, der næsten har fordoblet antallet af overnatninger i perioden. I Helsinki har man blot oplevet en vækst på 25 pct. i antallet af udenlandske turisters overnatninger i perioden.

”Der er ingen tvivl om, at det københavnske overnatningsmarked har været igennem en fantastisk udvikling efter krisen, hvor hotellerne har formået at tiltrække flere gæster år for år. Forudsætningen for at væksten kan fortsætte er også til stede i København, hvor der er mange nye hoteller på vej, som samlet vil udvide kapaciteten med omkring 50 pct. inden for få år”, udtaler Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Med 5,8 mio. udenlandske overnatninger i 2017 har København en markedsandel på 11 pct. i konkurrencen med de fem øvrige hovedstader. Størst er Amsterdam med 14 mio. udenlandske overnatninger og en markedsandel på 24 pct.

Aarhus, Odense og Aalborg følger med

Analysen har også taget et nærmere kig på konkurrencesituationen i feltet af storbyer, der ikke kan kalde sig hovedstæder. Her finder man Aarhus, Odense og Aalborg samt Hamborg, Edinburgh, Bergen, Rotterdam og Göteborg.

Fra 2016 til 2017 blev væksten i antallet af udenlandske overnatninger i Aarhus (9 pct.) og Odense (8 pct.) kun overgået af Rotterdam (13 pct.) i dette konkurrencefelt.

Ser man på udviklingen siden 2008, er Aarhus den by, der har klaret sig bedst, hvad angår udenlandske overnatninger. Smilets By har mere end fordoblet antallet af overnatninger fra udenlandske besøgende, og havde i 2017 360.000 udenlandske overnatninger. Den mindste vækst for perioden finder man i Aalborg, som blot er vokset med 2 pct. siden 2008.

Læs hele Statusanalysen her.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Bone’s har fundet lokaler i Aalborg

Den spritnye Bone's restaurant er klar til at byde de første gæster indenfor i en renoveret ejendom på havnefronten i Aalborg i februar, skriver AalborgNu.dk.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne