Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg lander et underskud før skat på 18,5 millioner kroner for 2024, men ledelsen betegner alligevel resultatet som tilfredsstillende. Underskuddet er markant lavere end i 2023, hvor det lød på 25,2 millioner kroner. Det skriver Turistmonitor.

Hotellet, som rummer 190 værelser, konferencefaciliteter, spa og flere restauranter, har ifølge ledelsen oplevet øget kundetilfredshed, bedre belægning og succes med events, herunder udsolgte dinnerkoncerter i den nye restaurant Sergenten.

Tiltag som forbedret adgang fra havnepromenaden og energibesparende initiativer har bidraget til det forbedrede driftsresultat, som blev én million bedre end forventet.

Restaurant Syttende fastholdt sin Michelinstjerne, og Alsik A/S forventer i 2025 at reducere underskuddet med yderligere tre til fem millioner kroner. Hotellets ledelse vurderer, at de aktuelle koncepter og forbedringer er med til at styrke både oplevelsen og økonomien på sigt.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Norrlyst-koncernen indtager scenen til HORESTA Årsdag 2025

Når HORESTA den 30. oktober samler branchen i Øksnehallen til HORESTA Årsdag 2025, er restauratør og stifter af Norrlyst-koncernen, Bjarke Just Nielsen, blandt oplægsholderne. Han vil fortælle om, hvordan Norrlyst på få år har skabt en solid forretning ved at gentænke måden at drive restaurant på.

Minister giver millionløft til Michelin-markedsføring

Danmark er vært for Michelin-uddelingen igen i 2026, og nu afsættes 2,5 mio. kr. til at markedsføre begivenheden internationalt. Minister Morten Dahlin vil bruge stjernerne til at trække turister ud i hele landet.

Log ind