Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Litervis af alkohol bliver langet over bordet, når klokken slår 24. Det giver flere milliarder i omsætning til restauranter, barer og natklubber hvert år. Men det kan én sætning nu sætte en bremse for. For i et nyt udkast til en nattelivsplan fra Københavns Kommune, der skal imødegå støj, affald og vold i de sene nattelivstimer, lægges der op til, at der »som klart udgangspunkt« ikke gives bevillinger til at servere alkohol i Indre By efter midnat til klokken 05 i alle ugens dage - en såkaldt nattilladelse, skriver Berlingske.

Det har fået en lang række organisationer til at gå sammen om et fælles opråb mod planen.

”Hvis forslaget fastholdes i nattelivsplanen, vil det de facto betyde, at Københavns Kommune har mulighed for helt systematisk at lukke alle de virksomheder, de ikke ønsker i det københavnske natteliv. Og helt uden mulighed for at omgøre en sådan beslutning,” lyder det blandt andet i opråbet.

Blandt medunderskriverne er Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danmarks Restauranter og Cafeer, HORESTA, Bryggeriforeningen, Landbrug & Fødevarer og Vin & Spiritus Organisationen i Danmark. Organisationer, som alle har haft drøftelser med deres medlemmer, som restauranter, spillesteder og ølproducenter, inden de underskrev.

Læs hele historien her.

Læs hele opråbet fra organisationerne her.

Log ind