Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
På Café Quedens er der i alt cirka 30 ansatte inklusive sæsonarbejdere, der især er unge mennesker. Her bliver der jævnt hen givet drikkepenge til de ansatte, skriver Jydske Vestkysten Esbjerg.
”Nordmænd giver ofte rigtig meget i drikkepenge. Men generelt er det også tyskere. De har et andet arbejdsmarked, hvor de er vante til at give drikkepenge som en del af den løn, som tjenerne får. Men jeg er ret glad for, at vi ikke har det sådan i Danmark. Her putter vi alle drikkepengene i den krukke dér, og så tager vi en personaleudflugt til efteråret. Vi har både været i Horsens og andre steder,” siger Lise Frederiksen, Quedens.
Hos HORESTA har man ikke nogen officiel holdning til fænomenet drikkepenge. En voldgiftssag fra juli i år, som HORESTA har kendskab til, blev det dog fastslået, at drikkepenge er et anliggende for arbejdsgiveren. Det vil sige, at det er den enkelte restaurationsejer, der kan fastsætte, hvad man skal gøre med drikkepenge lokalt.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025