Det er i høj kurs at overnatte tæt på naturen. Det ved campingpladserne alt om. Men det går staten nu i skarp og urimelig konkurrence med. Staten har via Naturstyrelsen og Skovdistrikterne for danskernes skattekroner længe og i stigende grad etableret shelters mange steder i naturen, skriver Miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder i Green Key, Mikal Holt Jensen, i et indlæg på Altinget. Samtidig er campingpladser bundet på hænder og fødder. De må ikke etablere lignende tilbud. Det vender selv samme Naturstyrelse tommelfingeren ned til. Det er planloven, kystbeskyttelseslinjen, fredninger eller meget andet, der spænder ben.
”Der er eksempler på, at Naturstyrelsen lige uden for campingpladsens grund etablerer shelters i endnu mere sårbar natur - tættere på vandet og i mere urørt skov. Staten og Naturstyrelsen skal ikke have patent på at tilbyde overnatning tæt på naturen,” mener Mikal Holt Jensen.
I forhold til at passe på den danske natur har campingpladserne den fordel, at de indsamler og sorterer affald fra gæsterne, og de sikrer, at toiletbesøg kommer i rensningsanlæg og ikke efterlades i naturen, skriver HORESTAs miljøchef.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Lønkompensation justeret frem mod genåbning
14-04-2021
-
Politisk flertal presser Mette Frederiksen: Drop coronapas ved udendørsservering
14-04-2021
-
Danskere bliver væk fra genåbning: 'Det ser rigtig skidt ud'
14-04-2021
-
Bautahøj tilbage som Danmarks bedste konferencecenter
14-04-2021
-
Restauranter på stribe vil holde lukket trods grønt lys til udeservering
14-04-2021
-
Hotel- og turisterhvervet skriger efter grænseåbning
14-04-2021
-
HORESTA: ”Uvished er gift for vores forretning”
14-04-2021
-
Lunken modtagelse af automatisk nedlukningsplan for erhvervslivet
14-04-2021
-
Kort før genåbning: Bøfkæde får ny millionhjælp fra ejere
14-04-2021