Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Skal nattelivsvirksomheder fortsætte med at lukke klokken 24? Nej, mener HORESTA, skriver Berlingske.

”At forestille os, at vi kan få ændret en gå-ud-kultur ved at lukke klokken 24, er naivt. Vi har længe kaldt på, at ordenspolitiet skulle være mere synligt i gadebilledet, men det er svært at komme igennem med den opfordring. Nu kan vi se, at det kan lade sig gøre. Alene det, at de er synlige i gadebilledet, har en effekt. Mere af det, tak, ”siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA.

At nattelivet skal lukkes ned allerede klokken 24, mener Kirsten Munch Andersen bestemt heller ikke er den rigtige løsning. Hun peger på, at hele coronasituationen har været ekstraordinær. Hun mener fortsat, at folk vil mødes - også efter midnat.

Hun tilføjer, at uagtet om man lukker klokken 24 eller ej, så vil vi mødes. Spørgsmålet er, om det skal ske på etablerede steder hos professionelle virksomheder, der tager hånd om udskænkning og uro, eller om man vil flytte festen et andet sted hen. Er der ikke et professionelt tilbud til de mennesker, der vil mødes, så rykker det ud på gaden, og vi får skabt et undergrundsliv. Jeg tror, at det er en kende naivt at forestille sig, at vi ikke vil mødes efter klokken 24, selv om man lukker eller stopper for nogle bevillinger, siger hun.

Læs hele historien her.

Log ind