Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Siden finanskrisen har det boomet med nye restaurationer. Alt fra lokale barer med grillkyllinger, hippe kaffebarer til kulinariske forsøg med insekter er de senere år skudt op på gader og stræder, men den tendens ser nu ud til at ændre sig, skriver Børsen.
Tal fra Danmarks Statistik tyder nemlig på, at der er sket en markant opbremsning i antallet af restauranter. Antallet nåede godt nok i 2018 et højdepunkt på 17.455 spisesteder, men dette var blot 53 flere end året før - en stærk kontrast til perioden 2015-2017, som samlet bød på knap 1000 nye restauranter.
Og ifølge Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta er det ikke nødvendigvis en dårlig ting.
“Vi er nået til et punkt, hvor konkurrencen er blevet så benhård, at man i branchen taler om, at der er ved at være en overkapacitet af restauranter,” lyder det fra branchedirektøren, der fortsætter: “Derfor tror jeg, det er sundt for markedet, at man lige ser en opbremsning i antallet af restauranter.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotellerne redder turismesommeren med lille fremgang
12-10-2025
-
Ny luksusrestaurant åbner få meter fra kendt gourmetsted
12-10-2025
-
Airbnb vil have registreringspligt for korttidsudlejning
12-10-2025
-
Hotel Fjordgaarden får ny ejer efter næsten 20 år
12-10-2025
-
Dining Week fejrer 15 år med udsolgte restauranter
12-10-2025
-
McDonald’s-profil i Randers går på pension efter 33 år
12-10-2025
-
Regeringen vil forenkle regler for alkoholbevillinger
12-10-2025
-
Esbjerg Park lukker efter økonomiske udfordringer
12-10-2025
-
Feriebyplaner ved Ringkøbing Fjord sat i bero
12-10-2025