Jobfesten buldrer af sted i den danske økonomi, men på trods af det arbejder danskerne i gennemsnit mindre end før finanskrisen. Mere præcist er danskernes gennemsnitlige arbejdstid dykket med omkring fire pct. siden 2011. Det skyldes i høj grad, at rigtig mange af de nye job, der er skabt siden efteråret 2013, er på deltid, skriver Berlingske. 

Professor i økonomi på Aarhus Universitet og tidligere overvismand Torben M. Andersen er ikke overrasket over udviklingen. 

”En af de ting, der er i spil, er, at når beskæftigelsen er stigende og bliver meget høj, så kommer de ekstra reserver i spil og får arbejde. Det vil typisk være personer med en lavere arbejdstid end gennemsnittet. Derved kommer den gennemsnitlige arbejdstid til at falde. Men det betyder ikke, at de personer, som er i job, arbejder mindre,” siger Torben M. Andersen. 

Læs hele historien på Berlingske.dk.

Har du fået læst?

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne