Frem til 1. juli 2018 kan historiske danske kroer søge Rigsarkivet om tilladelse til at anvende den lukkede kongekrone som symbol på værtskabsværdigheden. Mange har allerede modtaget godkendelsen, men en række virksomheder har stadig mulighed for at ansøge.

"Vi skal som ejere af disse historiske kroer lægge vægt på nærvær, identitet og originalitet, ligesom gæsterne skal opleve det gode værtskab. For mange kroer er adgangen til kongekronen en vigtig del af deres historie og ikke mindst markedsføring" lyder det fra Hans Ravn Kristensen fra St. Binderup Kro i Himmerland, som er en del af foreningsfællesskabet i Kongekrone Kroerne.

Historisk kro er gået konkurs

Ejeren af den 112 år gamle kro, Gitte Troelsgaard, har valgt at erklære Nors Kro konkurs. Det skriver avisen Nordjyske. Gitte Troelsgaard har ejet kroen i 20 år, og hun valgte 15. juni at begære sig selv konkurs, da hun stod foran en større million-renovering.

Historisk kro skal rives ned

I 228 år har Munkekroen haft hjemme i Skanderborg. Men nu er det slut. Den historiske kro skal rives ned. Det oplyser Munkekroen Skanderborg på Facebook.

Nyt samarbejde mellem kronede historiske kroer

De kongeligt privilegerede kroer er et stykke Danmarkshistorie. For at sikre denne bevaringsværdige kulturarv, skal en nye forening arbejde for at udbrede kendskabet til historiske kroer, de kongelige privilegier og anvendelsen af den såkaldt lukkede kongekrone.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne