Nogle gange ligger karrierevejen lige for. Det har været tilfældet for den 59-årige købmand Lisbeth Dalgaard, der netop er blevet udnævnt til formand for Dansk Arbejdsgiverforening (DA), hvor hun overtager depechen fra chefredaktør og direktør på Sjællandske Medier, Torben Dalby Larsen, der har været formand for arbejdsgivernes hovedorganisation siden 2010.

I snart 20 år har hun ejet og drevet supermarkedet Meny i Hørsholm, som hun har overtaget fra faderen, der startede virksomheden og har været købmand siden 1954.

Når Lisbeth Dalgaard skal udpege den største aktuelle udfordring for danske arbejdsgivere fremhæver hun manglen på kvalificeret arbejdskraft. En udfordring som hun selv mærker dagligt i rollen som virksomhedsejer.

"Jeg har rigtigt, rigtigt svært ved at finde den effektive og direkte kanal til at få elever ind på de elevpladser, jeg har. Vi er aktivt ude og søge både kokkeelever og fiskehandlerelever og så videre, det er svært at gøre det effektivt og direkte og målrettet. Det synes jeg bare er ærgerligt, når der er nogle, der går og mangler de pladser. Det er noget, vi skal have gjort noget ved," siger Lisbeth Dahlgaard.

Hun ser det som en vigtig opgave for arbejdsgiverne at få succeshistorierne frem i lyset, så flere unge kan blive inspireret til at tage en erhvervsuddannelse fremfor per automatik at søge mod de gymnasiale uddannelser.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne