Semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener finder sted søndag den 23. november på Kold College i Odense.

Det bliver en dag fyldt med konkurrence, talent og passion – og nu mærkes det, at det høje faglige og gastronomiske niveau spidser til.

HORESTA ser frem til endnu en stærk kokke- og tjenerkonkurrence, hvor branchen kan opleve nye stjerner på vej frem. Konferencier ved finalen er som altid kok og tv-personlighed Timm Vladimir.

Feltet bliver traditionen tro et miks af rutinerede kræfter og nye ansigter, som alle har det til fælles, at de tør gå efter topniveauet i dansk gastronomi og service. Der deltager både kokke og tjenere fra kendte og nye restauranter. 

Daniel Kruse, der deltager som kok, vandt Årets Kok i 2012. Desuden er flere af dommerne til begge konkurrencer tidligere vindere.

Kokke og tjenere dyster i deres håndværk
Til semifinalen Årets Kok skal semifinalisterne lave en ret til syv couverter, som de har tre timer til. De oplyses om den konkrete opgave ved konkurrencens start søndag morgen.

De dystende tjenere skal igennem en teoretisk opgave og dernæst en række praktiske opgaver, der inkluderer viden om øl og ost, menu og vin, mixologi, flambering, spiritus- og vinidentifikation samt opdækning/servietfoldning. 

Deltagere i semifinalen til Årets Kok 2026
  • Alexander Kretzmann, Schackenborg Slot & Slotskro
  • Casper Dahl Nellemann, Restaurant Rebelsk
  • Daniel Kruse, Det Røde Pakhus
  • Lucas Nielsen, Restaurant TreeTop
  • Lukas Grøntved, Dune Dining
  • Magnus Carlsen, Alchemist
  • Magnus Lund
  • Martin Rommel, Restaurant Surt & Sødt
  • Martin Ônnerth, Kold College
  • Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned
  • Nicklas Jonasen, Almanak
  • Nicolai Gjedde, Restaurant Madeleine
  • Pernille Bruun Jensen, Restaurant Det Gamle Apothek
  • Simon Falster, Gubsø Garage
  • Simon Vestergaard, Frisholt Grundfos Guesthouse
  • Søren Herold, Hotel Saxkjøbing

 

Deltagere i semifinalen til Årets Tjener 2026
  • Emil Berlenborg, Restaurant Aure
  • Emil Pandrup, Restaurant Calma
  • Helle Lieffroy, Restaurant Lieffroy
  • Henrik Lindegaard
  • Kim Toft Ussing, Restaurant Raalingen
  • Kit Bjerregaard, Smyril Line
  • Lena Hahn Atzen
  • Marc Thejl Hansen, Schackenborg Slot&Slotskro
  • Oskar Mathiassen

 

Dommere til semifinalen til Årets Kok 2026
  • Kenneth Toft-Hansen (overdommer)
  • Rasmus Munk
  • Tommy Raanti
  • Eric Vildgaard
  • Anita Klemensen
  • Mikkel Laursen
  • Rasmus Broholm

 

Dommere til semifinalen til Årets Tjener 2026
  • Peter Pepke (overdommer)
  • Tina Vildgaard
  • Christian Neve
  • Peter Fagerland
  • Nicolai Martens
  • Kim Thygesen
  • Nikolaj Viberg

 


Finalen i Årets Kok og Årets Tjener 2026 finder sted den 22. marts i Messecenter Herning. Konkurrencerne arrangeres af HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration, og vinderne modtager hver 40.000 kr. samt titlen som årets bedste i deres fag.

Billedet i toppen viser de endelige vindere af Årets Kok og Årets Tjener 2025. Årets Kok 2025 blev Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne, mens Årets Tjener 2025 blev Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma.

Log ind