Behovet for den grønne omstilling er næppe gået nogens næse forbi. Det glæder bestemt også i hotel-, restaurant- og turismebranchen, hvor HORESTA oplever en stor og stadigt stigende efterspørgsel på certificeringer af virksomheders grønne arbejde.

Efterspørgslen er så stor, at 370 virksomheder i branchen nu kan fremvise en certificering fra enten Green Key, Green Restaurant, Green Tourism Organization, Green Sport Facility, Green Camping eller Green Attraction.

Det er en stigning på 21 procent i forhold til 2022 og vidner om, at branchen tager ansvaret for den grønne omstilling alvorligt, mener Mikal Holt Jensen, der er miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder i Green Key.

“Udviklingen har i løbet af de seneste år virkelig taget fart. Flere og flere virksomheder efterspørger vores forskellige miljøcertificeringer, og vi oplever en stor interesse i at tage del i den grønne omstilling. I 2023 uddelte vi 70 nye certificeringer. Der er rigtig mange gode miljøtiltag i branchen, og de mange nye certificeringer er dels udtryk for, at virksomhederne vil vise deres bæredygtighedsarbejde, men også for, at gæsterne stiller højere krav. Vi har faktisk aldrig haft så stor efterspørgsel som i 2023”, siger Mikal Holt Jensen.

Green Key, som udspringer fra HORESTA og Friluftsrådet, er den største af miljømærkerne og står for 219 af de 270 certificeringer. De 219 Green Key-certificerede virksomheder er fordelt på 20 konferencesteder, 8 feriecentre, 9 vandrehjem og 182 hoteller.

“Vi er meget glade for, at branchen ser vores certificeringer som løsningen på den stigende efterspørgsel om en mere bæredygtig virksomhedsdrift. Det vidner også om, at det arbejde, vi lægger i miljømærkerne til hverdag, har en reel effekt på branchen, hvilket vi er stolte over. Samtidig er vi bevidste om, at virkeligheden hele tiden ændrer sig, og at det er nødvendigt at justere kriterierne løbende,” siger Mikal Holt Jensen.

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Endnu et grønt stempel af hotel i København

NH Collection Copenhagen har opnået den internationale miljøcertificering Green Key, der tildeles virksomheder i turismebranchen, som gør en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Log ind