Traditionen tro har Berlingske på denne tid af året offentliggjort en liste med 100 af de største talenter under 36 år. Talenter, som har evne og vilje til at nå helt til tops i dansk erhvervsliv.
Mere end 400 unge er blevet nomineret, men blandt de 100 udvalgte er der ikke fundet plads til én eneste med en erhvervsuddannelse.

Hvert år færdiggør mere end 30.000 danskere en erhvervsuddannelse. I alt er over 1,1 mio. danskere erhvervsuddannede svarende til næsten hver fjerde voksen. Der bør dermed være rigeligt at vælge ud fra, og vi har da også masser af talenter alene i vores branche. Flere af dem har sågar allerede gjort sig bemærket internationalt.

Senest har Sebastian Holberg Svendsgaard markeret sig som vinder af Bocuse d’Or Europe – den mest prestigefyldte konkurrence for kokke i Europa.

Lad os nu ruske op i årtiers fastlåste fokusering på, at talent kun glimter af guld, hvis det har været igennem fem års universitetsstudier. Der er så meget andet talent, som bidrager til at skabe værdi for samfundet og erhvervslivet, hvad enten det tager afsæt i en uddannelse som kok, tømrer eller brolægger.

Læs hele debatindlægget på berlingske.dk

Restaurantbesøg er stagneret på højt niveau

Danskerne foretog i alt 454 mio. besøg på restauranter, caféer, fastfoodrestauranter og andre udespisesteder i 2023. Selvom tallet er højt, er der tale om en lille nedgang fra året før. Særligt kaffe to go og kaffebarer har mærket tilbagegang.

Sommeren 2024 markerer historisk milepæl for den danske hotelbranche

Både i totale og udenlandske antal overnatninger er der sat nye rekorder i hotelbranchen denne sommer. Særligt væksten i København er afgørende, fordi antallet af hotelværelser er steget eksplosivt over de senere år. Der er meget ny kapacitet, der skal fyldes ud”, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

Log ind