Efterdønningerne af to år med corona, stigende udgifter og omkostningsfulde lån vanskeliggør en økonomiske bæredygtig drift for mange hoteller og restauranter. Det kan også aflæses i nye tal fra Danmarks Statistik for branchens konkurser.

År til dato har der været 38 pct. flere konkurser blandt aktive hoteller og restauranter sammenlignet med det gennemsnitlige antal konkurser fra samme periode 2015-2019. Der har i alt indtil videre været 292 konkurser i 2022. Det er særligt inden for bespisning, at stigningen er opstået.

”Når udgifterne stiger så meget – og på så kort tid – som vores branche har oplevet de seneste måneder, så vil det betyde, at nogle virksomheder får svært ved at få forretningen til at hænge sammen. Når det samtidig kommer i kølvandet på en coronakrise, som har kostet virksomhederne dyrt, så er det desværre ikke overraskende, at udviklingen også kan aflæses i konkurstallene,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Heldigvis er der stadig efterspørgsel på gode oplevelser, og det er fuldstændig afgørende, at vi alle fortsætter med at bakke op om vores fantastiske hoteller, restauranter og øvrige oplevelsesvirksomheder. I HORESTA er vi optimistiske på branchens vegne, selvom der ikke er tvivl om, at starten på 2023 ser vanskelig ud for mange,” siger han.

Det generelle erhvervsliv oplever et konkursniveau blandt aktive virksomheder, som er 21 pct. højere end gennemsnittet af perioden 2015-2019.

20240625 DSC01125
Viceadministrerende direktør
Jeppe Møller-Herskind

Log ind