De danske hotel- og restaurantvirksomheder forsætter med at ansætte medarbejdere. Fra juni til juli blev der ansat mere end 8.000 nye medarbejdere i branchen, og det samlede antal lønmodtagere ligger nu kun 6.500 under niveauet for samme måned i 2019.

”Genåbningen og den gradvise udfasning af restriktioner de seneste måneder har givet branchen et tiltrængt boost. Siden februar, hvor beskæftigelsen ramte bunden, har branchen ansat mere end 42.000 nye medarbejdere”, udtaler Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA.

Trods de mange nyansættelser er der fortsat stor mangel på arbejdskraft i erhvervet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 80 pct. af hotellerne oplever mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning, og for restauranterne hedder tallet 63 pct. Det tyder på, at beskæftigelsesvæksten kunne have været endnu større.

”Lige nu lægger manglen på personale desværre en øvre grænse for den aktivitet, mange virksomheder kan tage ind. Det er enormt ærgerligt. Vi har store omsætningstab fra de seneste 1½ år, der skal indhentes. Derfor er det ikke nok at vende tilbage til samme niveau som før. Vi skal gerne endnu højere op”, siger Jonas Kjær.  

Jonas
Cheføkonom
Jonas Kjær

Hvad skal der til for at opsige en medarbejder med lang anciennitet?

Afskedigelse af medarbejdere med mange års anciennitet kan være en udfordring. En nylig afgørelse fra Afskedigelsesnævnet belyser, hvornår en opsigelse af en medarbejder med lang anciennitet kan anses for saglig og rimelig - særligt i situationer med arbejdsmangel.

Log ind