Sidste år måtte arrangørerne bag Madens Folkemøde aflyse den smagsrige samling af madaktører fra hele Danmark, men i år er Madens Folkemøde tilbage for fuld udblæsning.

Formålet med Madens Folkemøde er som altid at inspirere, engagere og gøre os alle sammen klogere på, hvor vi skal hen som madland. Denne gang bliver det med 150 debatter, workshops, middage, sejlture og meget mere - heriblandt to debatter, som HORESTA deltager i.

Kunst og gastronomi

Hvad sker der, når maddannelse, kunst og gastronomi møder hinanden?

Det er titlen på og spørgsmålet i den ene af de to debatter, HORESTA er en del af. Her kan I høre Kirsten Munch Andersen, som er politisk direktør i HORESTA, i en samtale med udvalgsformand Martin Lohse og kokken Claus Meyer om måltidet som dannelsesanledning, mad som løftestang for udvikling og fællesskab og potentialet i Sydhavnsøernes madkultur.

Kunstnerduoen Gamborg/Magnussen henter ny erkendelse i oversete råvarer, og der serveres et let måltid til debatten.

Debatten, som I kan læse mere om her, finder sted fredag den 24. september fra 11.00-11.45.

Madhåndværksfagene kalder på elever

Madhåndværksfagene kalder på de unge elever, og det samme gør arbejdsmarkedet, som lige nu er præget af mangel på arbejdskraft. Men de unge søger ikke i samme grad ind på madens uddannelser. Flere fag er reelt set i farezonen for at uddø.

Debatten handler derfor om, hvorfor de unge vælger madfagene fra, men en række unge vil også fortælle om, hvorfor de netop har valgt denne uddannelsesvej.

I debatten deltager blandt andet Anders Barsøe, som er HORESTA-medlem og direktør i Letz Sushi, sammen med Danmarks Fødevareminister, Rasmus Prehn.

Debatten, som I kan læse mere om her, finder sted fredag den 24. september fra 11 – 12.45

Madens Folkemøde løber af stablen den 24. og 25. september på Engestofte Gods på Lolland.

Der er lagt op til to dage fyldt med viden, holdninger og madglæde, hvor vi sammen skal tale om og smage på maden. Vi håber, vi ses.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind