Dagens reformudspil fra regeringen skal løfte arbejdsudbuddet med 10.500 fuldtidansatte, og det glæder HORESTA. Turisme- og oplevelseserhvervet higer nemlig efter hænder, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 80 pct. af hotellerne og 63 pct. af restauranterne må sige nej til omsætning på grund af rekrutteringsudfordringer i august.

HORESTAs politisk direktør, Kirsten Munch, understreger derfor behovet for dagens reformtiltag, og de skal gerne udfoldes hurtigst muligt.

”Med den nuværende mangel på medarbejdere er der et stort akut behov for at øge incitamentet for, at ledige danskere kommer i arbejde, og derfor glæder vi os over, at regeringen vil sætte ind på en række områder. I turisme- og oplevelseserhvervet er rekrutteringsudfordringer virksomhedernes allerstørste problem, og det forhindrer, at vi kan komme tilbage igen efter Coronakrisen,” siger Kirsten Munch.

HORESTA glæder sig blandt andet over, at man fra politisk side giver studerende stærkere økonomiske incitamenter for at øge deres løn under uddannelse ved at hæve det såkaldte SU-loft.

”Vores erhverv beskæftiger rigtig mange unge, og vi håber, at dette greb vil sikre, at de unge tager flere vagter, så manglen på hænder ikke i samme grad resulterer i lukkede forretninger og tabt omsætning. Det er nemlig det sidste, erhvervslivet har brug for oven på 1,5 års intensiv krise,” siger HORESTAs politiske direktør.

Hun savner dog flere tiltag i reformudspillet, der kan løse virksomhedernes udfordringer her og nu - særligt initiativer for international rekruttering.

”Problemerne er af en sådan størrelse, at vi ikke kan løse det alene med de personer, der allerede er her i landet. Alene i hotel- og restauranterhvervet mangler vi 12.000 personer. Derfor er der brug for, at vi sætter målrettet ind i forhold til for eksempel rekruttering fra Sydeuropa, hvorfra branchen allerede beskæftiger mange medarbejdere,” lyder det afsluttende fra Kirsten Munch.

Log ind