Turismens internationale miljømærke, Green Key, har vedtaget en markant stramning af kriterierne, som træder i kraft fra 2022. Det betyder, at alle eksisterende og kommende Green Key-mærkede virksomheder skal igangsætte arbejdet med de nye krav, så de i løbet af 2022 vil kunne opfylde de nyreviderede kriterier.

”Green Keys løbende revidering af kriterierne er med til at sikre kriteriernes aktualitet, men også løfte ambitionerne og sigte mod en endnu grønnere fremtid. Derfor bakker vi i HORESTA op om, at de ca. hvert femte år revideres,” siger Mikal Holt Jensen, som er miljøchef i HORESTA.

Når de nye kriterier træder i kraft, bliver det eksempelvis obligatorisk at udarbejde CO2-beregninger, grænsen for mængden af energibesparende belysning sættes op, og økologiprocenten hæves fra 5% til 15 %. Generelt skal virksomhederne bruge flere miljømærkede produkter og øge fokus på at minimere plastik og madspild.

Læs mere om de specifikke ændringer her.

Hjælp til at arbejde med kriterierne

Alle eksisterende Green Key-virksomheder, og dem der arbejder på at blive det, vil løbende modtage hjælp til at arbejde med de reviderede kriterier, i form af webinarer, guides og månedlige råd via mail.

I forbindelse med de rådgivende konsulentbesøg fra Green Key, vil der også være fokus på ændringerne.

Som altid er I velkommen til at kontakte vores miljøchef, Mikal Holt Jensen, hvis I har spørgsmål om miljø og Green Key.

20240523 DSC00034
ESG-chef
Sara Azoulay Pedersen

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Endnu et grønt stempel af hotel i København

NH Collection Copenhagen har opnået den internationale miljøcertificering Green Key, der tildeles virksomheder i turismebranchen, som gør en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Log ind