Fødevarestyrelsen vil med en ny kontrolkampagne fra marts være med til at sikre fokus på, at f.eks. restauranter og kantiner, som producerer varm mad og efterfølgende nedkøler, har en god styring af og fokus på nedkølingsprocessen.
Virksomhederne vil få introduktion til værktøjet SiTTi. Virksomhederne kan bruge dette værktøj til at få svar på, hvordan fødevarer kan varmebehandles, nedkøles eller varmholdes på en måde, så fødevaresikkerheden er i orden.
Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens og Bacillus cereus kan overleve en regelret varmebehandling og, når temperaturforholdene er gunstige i et vist tidsrum, vokse frem og danne giftstoffer, som man kan blive syg af. Korrekt nedkøling af fødevarer er derfor helt afgørende for fødevaresikkerheden.
Har I spørgsmål til kontrolkampagnen, er I velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025