Med virkning fra i morgen har sundhedsmyndighederne som bekendt skærpet coronaretningslinjerne i Odense Kommune og en række kommuner i Københavnsområdet. Blandt andet nedsættes forsamlingsforbuddet i disse kommuner fra 100 til 50 personer.

Mange medlemmer har på den baggrund rettet henvendelse til HORESTA og spurgt, om dette har nogen betydning i forhold til at afvikle fester, møder, kurser og konferencer med over 50 personer i de kommuner, der er omfattet af de skærpede restriktioner.

Svaret er, at det stadigt er muligt for restauranter, hoteller mv. at holde fester, møder, kurser og konferencer med op til 500 personer, hvis personerne i det væsentlige er siddende. Der skal desuden være minimum 2 kvm. pr. person og holdes 1 meters afstand mellem personerne.

Afstandskravet kan fraviges, hvis der er tale om grupper af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det. eks. være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, f.eks. kærester, men det kan også være kollegaer, som til dagligt omgås hinanden på arbejdspladsen.

Du kan læse om de undtagelser fra forsamlingsforbuddet i § 3 i Bekendtgørelse nr. 1213 af 17/08/2020 (her). Undtagelserne er uddybede i de særlige retningslinjer vedrørende indretning af restauranter, hoteller mv (her).

Hvis du har spørgsmål til de nye restriktioner eller til corona-restriktioner i det hele taget, kan du kontakte HORESTA på 35248080.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Ny direktør til Alsik Hotel & Spa

Den 1. marts 2023 starter Jesper Bach Larsen som ny direktør på Steigenberger Alsik Hotel & Spa. Der er tale om en erfaren hotelmand med 22 års erfaring fra Hilton hoteller på en stribevis af internationale destinationer, heriblandt Shanghai, Tokyo og Da Nang. Jesper Bach Larsen kommer til Alsik fra en stilling som direktør på et Hilton luksusresort i Bali, Jumana Bali Ungasan Resort, hvor han har været siden december 2021.

Log ind