Det er flere gange slået fast, at der ikke var sundhedsfagligt belæg for den omstridte seksdagesregel, som regeringen indførte i sommeren. På et samråd tirsdag formiddag slog erhvervsminister Simon Kollerup (S) fast, at regeringen ikke har fortrudt reglen. Med på samrådet var også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

De blev udspurgt af blandt andet Vestre og Liberal Alliance om, hvorvidt regeringen var åbne for at justere på eksisterende restriktioner, som for eksempel kl. 22-reglen, der skader virksomhedernes økonomi. Beskæftigelsesordfører i Venstre, Hans Andersen, mente ikke, at overnatningsvirksomhederne er blevet kompenseret for de store økonomiske konsekvenser af seksdagesreglen. 

HORESTA håber, at regeringen vil søge mere intelligente og målrettede løsninger i arbejdet med restriktionerne.

”Der er ingen tvivl om, at seksdagesreglen var ødelæggende for mange virksomheder. Ligeså fjerner kl. 22-reglen store dele af forretningsgrundlaget for restauranterhvervet, og vi har derfor foreslået, at man lader serveringsstederne have længere åbent mod til gengæld ikke at lukke nye gæster ind efter et givent tidspunkt. Det var regeringens egen argumentation i august, da man lavede kl. 23-reglen, at det skulle sikre en langsom udslusning af gæsterne. I dag bliver alle vist døren samtidigt, og virksomhederne kan ikke nå at køre to seatings. Og det gør ondt på de allerede hårdt pressede forretninger,” fortæller Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Liberal Alliance spurgte ved samrådet erhvervsministeren, hvilke muligheder regeringen så i at skrue på momsen, hvortil Simon Kollerup svarede, at den dialog hørte hjemme i forhandlingslokalet og ikke ved et samråd. Venstre efterlyste en strategi for hovedstaden, der kunne hjælpe både beskæftigelsen og Københavns turisme- og oplevelseserhverv.

Se hele samrådet her.

Log ind