Regeringen vil inden for meget kort tid komme med initiativer, som vil understøtte virksomhedernes likviditet, ligesom der arbejdes med en kompensationsmodel til de virksomheder, som rammes hårdest.

Det glæder HORESTA, som har gjort opmærksom på de store konsekvenser corona-krisen har på turisme- og oplevelseserhvervet.

Statsminister Mette Frederiksen gjorde det i dag meget klart, at regeringen er helt opmærksom på, at turisterhvervet, herunder hoteller, restauranter, kongrescentre og eventsteder, er blandt de virksomheder, som er hårdest ramt.

Mange af HORESTAs medlemmer modtager annulleringer af bookinger i stort antal, ligesom de fremtidige bookinger udebliver. Det har store økonomiske konsekvenser og kan for mange af virksomhederne medføre, at de må afskedige medarbejdere.

”Det er helt afgørende med en hurtig og effektiv reaktion den aktuelle situation. Indtil nu har regeringen meget naturligt koncentreret kræfterne om den sundhedsmæssige vinkel. Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervene står imidlertid i en meget akut situation. Vi er derfor meget tilfredse med, at regeringen viser handlekraft med initiativer, som kan hjælpe vores virksomheder, der har brug for al den hjælp, de kan få. Hurtigt”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Log ind