10 kr. i hygiejnetillæg eller corona-gebyr. Det er mødt nogle restaurantgæster efter genåbningen af erhvervet.

I HORESTA har man ikke fået spørgsmål om emnet, og organisationen lader det være op til virksomhederne, hvorvidt de ønsker at bruge muligheden, men organisationens erhvervsjuridiske chef, Kaare Friis Petersen, understreger, at det står virksomhederne frit for at indføre sådanne tillæg. Restauranterne skal dog huske at oplyse gæsterne om gebyret, og det må ikke være uforholdsmæssigt højt, fortæller han.

”Virksomhederne har haft udgifter forbundet med de nye retningslinjer, og de er i deres gode ret til at opkræve et gebyr fra kunderne. Det må dog ikke komme som et chok for gæsterne, når de får regningen, så de skal have informationen inden købet, og der skal være det, som vi kalder proportionalitet. Altså en sammenhæng mellem gebyret og den udgift, som virksomheden har haft,” siger Kaare Friis Petersen, og fortsætter:

”Det er ikke min fornemmelse, at det bliver meget udbredt. Den enkelte restauratør må opveje fordele og ulemper ved sådanne tiltag, som jo er med til at påvirke gæsternes helhedsoplevelse,” siger HORESTAs erhvervsjuridiske chef.

Sådan håndterer du manglende betaling fra en kunde

Når en gæst ikke betaler sin regning, kan det være svært at vide, hvordan man skal gribe situationen an. HORESTA giver her et overblik over de vigtigste skridt i en inkassoproces – fra betalingspåmindelse til retslig inddrivelse.

Ny frist for kollektivt søgsmål mod Booking.com

Flere end 10.000 hoteller har allerede tilsluttet sig det europæiske søgsmål mod Booking.com. Nu er fristen forlænget til den 29. august 2025. Det giver endnu flere mulighed for at deltage – gratis og uden juridisk risiko.

Log ind