Hvis restauranterhvervet skal hjælpe den bæredygtige udvikling yderligere på vej, kan det være en idé med nye samarbejder.

Den svenske restaurant Restauranglabbet, eller ”restaurantlaboratoriet” som det ville hedde i Danmark, har sat sig for at udvikle nye bæredygtige løsninger, der kan bidrage til at indfri FN’s 17 verdensmål.

Restauranglabbet forsøger at udfordre restaurationsbranchen og skabe innovative løsninger, ved at kombinere videnskabelige undersøgelser, bæredygtighed og mad. Men det skal også være økonomisk bæredygtigt. De vil med den fysiske restaurant omsætte analyser og teorier til praksis i deres restaurant.

(artiklen fortsætter under billedet)

Cirkulær økonomi, bæredygtighed, madspild og foodtech er blot nogle få af de områder, de forsøger at dygtiggøre sig indenfor. Restauranglabbet bruger derudover deres website som en formidlingsplatform, til løbende at fremvise, hvilke innovative tankegange og teorier der anvendes i søgen efter mere bæredygtighed.

Afsættet for Restauranglabbet er, at bæredygtige råvarer smager bedre, målbarhed og gennemsigtighed bliver afgørende i fremtiden, og at den bæredygtige dagsorden har et kæmpe fokus lige nu.

Muligheder/perspektivering:

Hvem kan I samarbejde med, som måske ikke er en del af jeres branche?

Hvordan kan I teste forskellige fremgangsmåder omkring bæredygtighed?

Læs mere:

https://restauranglabbet.se/therestaurant


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Gods henter gæsterne gratis

I 2012 besluttede godsejer Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen at påbegynde en langsigtet strategi for et mere bæredygtigt gods omfattende landbrug og hotelvirksomhed. Step 1 blev at bygge 6 stk. 3 megawatt vindmøller i 2012, hvilket allerede dengang gjorde CO2-regnskabet positivt. Godsets vindmøller producerer hvert år ca. 50.000.000 kW, hvilket er 100 gange så meget som eget forbrug. Som en del af helhedsplanen indgik et allerede etableret halmfyr, som opvarmer alle godsets bygninger med halm fra markerne.

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne